Planning nu op website

Introductie
Planning nu op website

De gemeente Coevorden is groot! Glasvezel Zuidenveld wil glasvezel in de hele gemeente aanleggen. Alleen in stad Coevorden ligt al glasvezel van Reggefiber KPN, dus daar komen we niet. In totaal gaat het dan nog om ongeveer 9500 adressen.

De totale kosten zijn 14,5 miljoen euro. Best veel geld, en dat komt doordat glasvezel gewoon heel duur is om aan te leggen. Bij glasvezel krijgt elk adres zijn eigen vezelpaar, helemaal vanaf het verdeel station tot in huis. Daardoor hoef je de snelheid niet te delen met de buren, maar het maakt het wel heel duur.

Omdat de gemeente zo groot is, is het aanleggebied verdeeld in kleinere subgebieden. De aannemer heeft vooraf een optimalisatie, een zogeheten detail-engineering gemaakt waaruit blijkt hoe die gebieden er precies uitzien, waar de aannemer gaat beginnen en hoe het aanlegtraject dan verder loopt. Die optimalisatie is nodig, omdat we natuurlijk zo efficiƫnt mogelijk willen aanleggen zodat het niet (nog) duurder wordt!

De detail-engineering van de aannemer is klaar en dus ook de planning van de aanleg is nu in zijn geheel bekend. Wij weten dat u allemaal snakt naar kennis rondom die planning. Daarom hebben we die planning nu in de vorm van een grafische weergave op de website staan (helemaal doorscrollen tot onderaan!). Bovendien zorgen we ervoor dat wijzigingen in de planning, als we bijvoorbeeld een langdurige en heftige vorstperiode krijgen deze winter en de aannemer even niet kan graven, direct zichtbaar zullen zijn op de website.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Ruim 50 km gegraven

Vorige artikel

Wat, waar en wanneer