Een goed begin is het halve werk

Introductie
Een goed begin is het halve werk

De aanleg van een glasvezelnetwerk is een veelomvattende klus en wordt tot in de details voorbereid. Het hele gebied dat aangesloten zal worden, wordt in kaart gebracht inclusief de routes die de kabels gaan afleggen.

Het tekenen van die routes heet de "engineering". Een tijdrovende taak waarbij uiteraard ook gekeken wordt naar welke routes logisch zijn en/of minder kosten met zich meebrengen. Bruggen, snelwegen, viaducten, waterwegen, alles wordt ik kaart gebracht en ingetekend. Later wordt dit echt letterlijk tot in de details uitgewerkt, tot aan de gevel van uw woning aan toe, dat gedeelte van de werkzaamheden noemen we de "detail-engineering".

Meestal wordt in het gebied dat als eerste aangesloten wordt, eerst de wijkcentrale of Pop geplaatst. Pop staat voor Point of Presence. Vanuit de pop lopen de glasvezelkabels straks naar de woningen toe. Elke woning krijgt zijn eigen glasvezelkabel, helemaal van de Pop tot aan het glasvezelkastje dat in uw huis wordt gemonteerd. U deelt de verbinding dus met niemand. Het maakt straks niet meer uit of u als enige zit te computeren of dat de hele buurt tegelijkertijd aan het Netflixen, uploaden, gamen en YouTuben is: uw internet blijft gewoon supersnel!

Leest u dit en denkt u: nu heb ik egenlijk wel spijt dat ik geen abonnement heb genomen? Het kan nog! Via het inschrijfformulier, of via onze website, of via de website van de provider. En komt u er niet uit? Wij helpen u graag: 0524 - 74 00 14 of info@glasvezelzuidenveld.nl

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

1500 vragen op een rij

Vorige artikel

13 mei start de aannemer