Een goede schouw is het halve werk

Introductie
Een goede schouw is het halve werk

Een goede schouw is het halve werk

Voordat de aannemer een glasvezelaansluiting naar en in uw woning kan brengen, moet eerst door iemand met verstand van zaken bekeken worden hoe dat het beste kan gebeuren. Aannemer Siers is voor het schouwen en het maken van de huisaansluitingen een samenwerking aangegaan met het Drentse bedrijf CTNed. Schouwer Carlo Dahoe beoordeelt voor CTNed waar de glasvezelverbinding het beste uw woning binnen kan komen en waar het kleine witte kastje, de FTU (Fiber Termination Unit) zal worden opgehangen.

Uw eigen voorbereiding

Wanneer u een afspraak met de schouwer hebt gemaakt, is het goed om zelf vast even na te gaan wat in uw geval wijsheid is. Meestal wordt het glasvezelaansluitpunt, de FTU, opgehangen in de meterkast. Daar moet dan wel een stopcontact zijn voor het modem dat er straks naast gehangen wordt!

Heeft u nu het modem van Ziggo of KPN in de woonkamer bij de tv hangen? Dan zou u daar ook de FTU kunnen laten ophangen. Het tv-kastje van de provider moet namelijk ALTIJD bekabeld aangesloten worden. Heeft u de FTU in de meterkast hangen, dan betekent dit dat er een kabel getrokken moet worden van de meterkast naar de tv. De provider doet dit zonder gaten te boren en trekt de kabel dus bijvoorbeeld langs de plinten. Wilt u toch dat er geboord wordt om de kabel van de meterkast naar de tv te brengen, boort u deze gaten dan zelf vast even of laat dat door een handige buurman of familielid doen.

Heeft u nu uw modem van Ziggo of KPN in de meterkast en ligt er al een kabel naar de tv, dan kunt u de FTU gerust ook in de meterkast laten plaatsen. Bij provider TriNed kunt u uw aanwezige coax-kabels gewoon blijven gebruiken als u dat wilt. Ligt er al een cat5 of cat6 internetkabel richting de woonkamer en/of televisie, dan is er helemaal geen probleem, die kunt u gewoon blijven gebruiken. Hoe weet u wat voor kabel u heeft liggen? Dat staat er meestal gewoon opgedrukt.

De schouwer in actie

Samen met de schouwer

U heeft nu zelf dus al een beeld van wat volgens u de beste plek is voor het glasvezelaansluitpunt. Dan kunt u tijdens de schouw samen met de schouwer kijken of dit technisch ook haalbaar is. Er kunnen bijvoorbeeld al kabels en leidingen rond uw huis liggen waardoor de door u gekozen plek niet handig is. De schouwer probeert altijd de optimale plek voor de FTU te bepalen die zowel voor u als straks voor de aannemer goed werkbaar en bruikbaar is.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld. U kunt bellen (0524-74 00 14) of mailen.

Wanneer kunt u bellen? Elke werkdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is altijd maar 1 vrijwilliger tegelijk beschikbaar, dus als het druk is, kan het zijn dat u alleen een voicemail in kunt spreken. Mailen kan naar info@glasvezelzuidenveld.nl.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Waar staan we?

Vorige artikel

100 activaties gepasseerd!