Een goede voorbereiding...

Introductie
Een goede voorbereiding...

... is het halve werk

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk vereist heel wat voorbereidingen. We zijn er allemaal druk mee geweest: u, de vrijwilligers, onze financiers, de aannemer.... Vooral die laatste had nog een eindsprintje te trekken. Immers, pas toen 100% zeker was dat de aanleg door mocht gaan van de financiers, kon de aannemer het hele netwerk tot in de details gaan ontwerpen.

Het ontwerpen van zo'n netwerk heet in vaktermen de "engineering" en het vastleggen van het ontwerp tot in de details, dus tot in elke meterkast en wijkcentrale, dat wordt de "detail-engineering" genoemd. En ook dat is nu afgerond.

De inwoners van Gebied 1, Geesbrug en omgeving, hebben al kunnen ervaren hoe de aanleg van het netwerk in zijn werk gaat. Graafploegen die van vroeg tot laat in de weer zijn, graven de sleuven voor de kabels. En of het nu vriest of 30 graden in de schaduw is, zolang ze de grond in kunnen, graven ze door.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners van het gebied. Ervaart u wel een keer wat overlast, dan hopen we dat u zich daar overheen kunt zetten met het idee dat het nu eenmaal nodig is voor ons eigen glasvezelnetwerk. Want daar doen we het natuurlijk allemaal voor: we willen straks met z'n allen kunnnen genieten van dat snelle internet en alle mogelijkheden die interactieve televisie ons kan bieden. We willen ons glasvezelnetwerk straks kunnen inzetten voor de scholen, de zorg, de recreatiesector, de ouderen in onze gemeente. We werken er allemaal aan mee, en we hebben er straks allemaal profijt van.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Graven

Vorige artikel

Opzeggen huidige abonnement