Glas in de tuin II

Introductie
Glas in de tuin II

Wij schreven het al in een eerder blog: om een aansluiting te krijgen, moeten we meestal door uw tuin naar de gevel van uw woning. (Klik hier als u dit blog wilt lezen).

Maar niet alleen voor uw eigen aansluiting graaft of schiet de aannemer soms een stukje door uw weiland, berm of tuin. Door een asfaltweg heen graven lukt nu eenmaal niet, dus willen we iedereen kunnen voorzien van die toekomstbestendige glasvezelaansluiting, dan zullen we bij een aantal inwoners wel eens een stukje door hun grond moeten graven of schieten.  Door het gedeelte van het weiland, de berm of de tuin dat aan de straat grenst, lopen bijna altijd ook de andere nutsvoorzieningen. Daar kan de glasvezelkabel dan mooi bij gelegd worden. Het aanleggen en/of repareren van nutsvoorzieningen en telecomkabels  moet overigens officieel, volgens o.a. de Telecomwet, altijd gedoogd worden door de grondeigenaar. In de gemeente Coevorden is dat gelukkig vrijwel nooit een probleem. Of het nu om bermen, weilanden of tuinen gaat, iedereen begrijpt dat voor een glasvezelnetwerk nu eenmaal gegraven moet worden en gedoogt dit ook. De aannemer doet van zijn kant zijn uiterste best om elke aanleglocatie correct achter te laten.

Voorafgaand aan de graafwerkzaamheden wordt altijd nog een speciale voorschouw uitgevoerd. Pas na die voorschouw nemen wij contact op met de adressen waar daadwerkelijk gegraven zal worden. Het kan namelijk goed zijn dat de uitvoerder tijdens de voorschouw een ander mogelijk traject signaleert of het graaftraject iets weet te verplaatsen waardoor wij minder adressen hoeven te benaderen.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact op met Glasvezel Zuidenveld. De helpdesk van Glasvezel Zuidenveld kunt u bellen (0524-74 00 14) of mailen. Wanneer kunt u bellen? Elke werkdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is altijd maar 1 vrijwilliger tegelijk beschikbaar, dus als het druk is, kan het zijn dat u alleen een voicemail in kunt spreken.

Lukt bellen niet, mailt u dan naar info@glasvezelzuidenveld.nl. Bespreekt u uw vraag liever telefonisch maar buiten de daarvoor opengestelde uren, meldt dat dan in uw mail en vraag of u teruggebeld kunt worden. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Met vriendelijke groet,

Team Communicatie

Projectbureau Glasvezel Zuidenveld

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

We gaan voor 100%

Vorige artikel

Graven, boren, aansluiten