Glas in de tuin?

Introductie
Glas in de tuin?

Aanleg glasvezel soms door tuin

Dat de eigen glasvezelkabel door de eigen tuin naar de gevel van de woning  wordt gebracht, zal niemand verbazen. Hoe komt die aansluiting anders voor elkaar, zult u denken. Maar: hoe komt die kabel eigenlijk bij uw tuin terecht?

Traject tekenen

Bij de start van een glasvezelproject tekent de aannemer het traject van de kabels. Van de doorgaande routes van dorpskern naar dorpskern en van Pop naar Pop, en dus ook tot aan uw tuinhekje. Daar komt nog heel wat bij kijken, want niet overal mag of kan gegraven worden. Er zijn allerlei zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Staan er bomen strak langs de weg waar niet langs gegraven kan of mag worden? Zitten er sloten of kanalen in de route, of een snelweg? En bij graven in de dorpskernen komt bijna nog meer kijken. Door asfalt heen graven gaat niet, dus langs asfaltwegen wordt door de berm gegraven. Maar wat als er nu geen berm is…….

Geen berm

Die situatie, een straat zonder berm of stoep, komt in een aantal dorpskernen in de gemeente Coevorden voor. Misschien woont u zelf wel in zo’n straat. Hoe kan de aannemer dan met de glasvezelkabel bij uw woning terecht komen?

Daar is eigenlijk maar 1 manier voor en dat is met toestemming van de aanwonenden. Want als er niet door het asfalt gegraven kan worden, dan blijft er nog maar 1 mogelijk traject over en dat is door de aan de straat grenzende tuinen. Lastig, maar niet onmogelijk want de aannemer heeft veel ervaring met het zorgvuldig graven van dergelijke trajecten.

Tuin tot de straat

Heeft u ook een tuin die doorloopt tot aan de straat? Bijvoorbeeld omdat u een extra stuk grond aan uw tuin hebt kunnen toevoegen dat eerder van de gemeente was? Dan zal bij de meesten van u door dit deel van uw tuin de doorgaande route van de glasvezelkabel gelegd worden. Uiteraard zullen de medewerkers van de aannemer hierbij zo voorzichtig mogelijk te werk gaan en uw tuin weer netjes achter laten.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat niemand blij is met graafwerkzaamheden in de tuin. Helaas kan het op sommige plaatsen echt niet anders, willen we u en uw buren van een aansluiting kunnen voorzien. Daarom hopen we op welwillende toestemming en medewerking van u, onze medebewoners. Een klein voordeel is dat dankzij het groeizame zomerweer, uw planten en struiken waarschijnlijk snel zullen herstellen van een eventuele verstoring, zeker als u ze nog een handje helpt met een beetje water zo af en toe.

Vragen?

Mocht u hier nog vragen over hebben, neemt u dan contact op met Glasvezel Zuidenveld. De helpdesk van Glasvezel Zuidenveld kunt u bellen (0524-74 00 14) of mailen. Wanneer kunt u bellen? Elke werkdag van 9:00 tot 13:00 uur. Er is altijd maar 1 vrijwilliger tegelijk beschikbaar, dus als het druk is, kan het zijn dat u alleen een voicemail in kunt spreken.

Lukt bellen niet, mail dan naar info@glasvezelzuidenveld.nl. Bespreekt u uw vraag liever telefonisch maar buiten de daarvoor opengestelde uren, meldt dat dan in uw mail en vraag of u teruggebeld kunt worden. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld door één van onze vrijwilligers.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Aannemer actief in Gebied 3 en 4

Vorige artikel

We maken meters