BV krijgt vorm

Introductie
BV krijgt vorm

Directieovereenkomst getekend

Woensdag 17 april hebben de drie aandeelhouders van Glasvezel Zuidenveld BV en de beoogde directeur Gerhard Kippers de directieovereenkomst getekend. Hierin worden belangrijke afspraken officieel vastgelegd, onder andere de benoeming van de directeur.

Jaap Ruiter, voorzitter van de Stichting vertelt waarom de keuze op Kippers is gevallen. "Wij hebben de afgelopen jaren kunnen meemaken hoe ons buurinitiatief Glasvezel De Wolden zich ontwikkelde. Dat vonden wij er enorm positief uitzien. Ook daar heeft een bewonersinitiatief zelf het glasvezelnetwerk aangelegd. Gerhard Kippers geeft daar ook leiding aan de BV die het netwerk aanlegt en heeft daarmee een schat aan ervaring opgedaan. Zijn kennis en kunde plus die ervaring maakte hem wat ons betreft de ideale kandidaat voor het directeurschap van Glasvezel Zuidenveld BV."

Ruiter ondertekende de overeenkomst samen met zijn medeaandeelhouders RE-NET en de gemeente Coevorden. Zo zijn de Stichting, RE-NET en de gemeente alle drie vertegenwoordigd in de BV. De aandelen van de BV zijn verdeeld in een 20-40-40 verhouding: 20% voor de Stichting Glasvezel Zuidenveld en 40% voor zowel RE-NET als de gemeente Coevorden. Ruiter wil nog wel even kwijt dat de Stichting enorm blij is met deze partners. "Dat de gemeente ons financieel steunt is natuurlijk geweldig. RE-NET is inmiddels op veel plaatsen betrokken bij de uitrol van glasvezel. Dat dit bedrijf ook in ons project investeert en zo de aanleg van het netwerk door ons bewonersinitiatief mogelijk maakt, waarderen wij enorm!" verklaart Ruiter.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

De bouw van het netwerk gaat beginnen

Vorige artikel

1500 vragen op een rij