Graven, boren, aansluiten

Introductie
Graven, boren, aansluiten

Het schiet op!

Gebied 1 is nu klaar, daar worden alleen nog een aantal herstelacties uitgevoerd door de aannemer. Ook de zogeheten “laatste kans actie” waarbij bewoners die om uiteenlopende redenen hun huisaansluiting zijn misgelopen, alsnog worden aangesloten als zij aangeven daar prijs op te stellen, is inmiddels afgerond. Voor de liefhebbers van cijfers: hier is meer dan 85 kilometer gegraven door gemeentegrond, er zijn 1496 adressen aangesloten en tussen de eerste graafwerkzaamheden en het afronden van de huisaansluiting zaten gemiddeld 73 dagen.

In Gebied 2 is het graafwerk grotendeels achter de rug, daar is ruim 70 kilometer door gemeentegrond gegraven, zijn 872 adressen aangesloten en ook daar is een laatste-kans-actie uitgevoerd.  In dit gebied zaten tussen graven en huisaansluiting gemiddeld maar 40 dagen.

Dan Gebied 3,  bij Stieltjeskanaal. Hier is inmiddels een Pop geplaatst, er is ca. 35 kilometer gegraven in gemeentegrond en CTNed, het bedrijf dat niet alleen de schouw maar ook de huisaansluitingen verzorgt, is in dit gebied nog niet aan het werk. Wat hier wel al gebeurd is, zijn de noodzakelijke boringen. Eén van onze medebewoners, Hans van Lieshout, filmde zo'n boring. In deze video ziet u hoe een gestuurde boring wordt uitgevoerd: een precisiewerkje dat onder de grond plaatsvindt maar van bovenaf aangestuurd wordt.

Gebied 4, Dalen en omgeving: de Pop staat op z’n plek, er is al gegraven en er zijn al ruim 150  adressen aangesloten. In Gebied 5 (Sleen en omgeving) wordt momenteel alleen nog geschouwd.

Kortom: het schiet op!

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Glas in de tuin II

Vorige artikel

VAKANTIE!