Waar zijn we?

Introductie
Waar zijn we?

Stand van zaken aanleg

Regelmatig houden wij u op de hoogte hoe ver de aanleg van uw glasvezelnetwerk gevorderd is. Inmiddels is er door de aannemer al  meer dan 350 kilometer sleuf gegraven. 350 kilometer sleuf: dat is nog langer dan ons land is! Er zijn inmiddels al gravend meer dan 6500 woningen gepasseerd. Om al die woningen straks van "licht" te kunnen voorzien, zijn uiteraard ook heel wat kilometers kabel gelegd.

In totaal zijn er nu meer dan 5000 woningen voorzien van het kleine witte glasvezelkastje, de "FTU". Het allerlaatste aanleggebied wordt momenteel geschouwd. (Denkt u er aan: er moet bij de FTU in de buurt een stopcontact zijn voor het modem dat daar straks ook gemonteerd wordt!). Tussen de graafwerkzaamheden en het monteren van uw glasvezelkastje zaten gemiddeld 55 dagen.

Over het glasvezelkastje gesproken....

Officieel is het al lente en het wordt  weer de tijd van het jaar voor lekker klussen in en om het huis. Heeft u het "glasvezelkastje" al in huis en gaat u verbouwen, schilderen, behangen of op een andere manier doe-het-zelven in de buurt van de “FTU” (Fiber Termination Unit) zoals dit kastje officieel heet?

Maak de FTU dan NIET los, maak de FTU ook NIET open, uw glasvezelverbinding is dan namelijk kapot.

Glasvezel is erg gevoelig en de montage ervan is een zeer precies werkje. In tegenstelling tot stopcontacten en andere aansluitingen, dient u het kleine witte glasvezelkastje ALTIJD onaangeroerd op zijn plaats te laten zitten. Moet de FTU toch echt verplaatst in verband met uw klusplannen? Neem dan even contact op met onze helpdesk. Zij kunnen voor u een vakkundige verplaatsing regelen tegen lage kosten. De helpdesk is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 uur op telefoonnummer 0524 - 74 00 14 en via e-mail op info@glasvezelzuidenveld.nl

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

De laatste wijkcentrale staat op zijn plek!

Vorige artikel

De ene kabel is de andere niet