“In de vezels”

Introductie
“In de vezels”

Opening lichtkunstroute

Coevorden straalt dit jaar als Culturele Gemeente van Drenthe. Glasvezel Zuidenveld rondde afgelopen jaar het glasvezelproject af dat, met de snelheid van het licht, verbinding met het wereldwijde web in alle dorpen van de gemeente brengt. Beiden worden in het eerste weekend van maart gevierd met een lichtkunstproject bestaande uit zeven lichtkunstobjecten in de zeven aanleggebieden van Glasvezel Zuidenveld.

Lichtkunstroute “In de Vezels” wordt donderdag 3 maart 2022 officieel geopend.  “In de Vezels”: het licht schiet immers door de glasvezels heen de woningen in. Bovendien zit de kracht en saamhorigheid van de vrijwilligers die dit mogelijk maakten “in de vezels” van de Coevorder dorpen!

Tijdens het lichtkunstproject staan van 3 tot en met 6 maart in de zeven aanleggebieden van Glasvezel Zuidenveld zeven artistieke lichtkunstobjecten die natuurlijk met name in de avonduren op hun best zijn. Donderdag 3 maart zal bij de Hervormde Kerk in Oosterhesselen het eerste kunstwerk ‘ontstoken’ worden, samen met kinderen van basisschool De Woert. Daarna kan iedereen elke avond tot en met 6 maart op eigen gelegenheid de gehele route langs de 7 lichtobjecten volgen. Onder de foto de route en de locaties van de lichtkunstobjecten.

Locaties en kunstwerken

Oosterhesselen – Hervormde kerk (Geserweg 2)  Animatie van Anne Fie Salverda. Deze levensgrote projectie is geïnspireerd op de legendes over de kloof tussen de toren en het kerkgebouw.

Steenwijksmoer – Plein voor Sint-Franciscuskerk (Kerkweg 1)‘Bilderwald/Beeldenbos’ met Augmented Reality-kunst van Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann. Gebruik een tablet of smartphone bij deze houten sokkels en er komt een digitale 3D-wereld tot leven.

Dalerveen – Weiland (tegenover Hoofdstraat 120)‘Lichthengels’ van Koos de Vries. Deze lichtgevende hengels met heldere dobbers wiegen in de wind. Zijn het natuurlijke vormen of doen ze je denken aan machines in het veld?

Dalen – Plein voor de Dorpskerk (Hoofdstraat 25) ‘The Sonic Embassy’ van LUNA Collective. In het horeca-hart van Dalen staat deze bijzondere gedekte eettafel. Til de deksels op om contact te maken met de hele wereld!

Sleen – Car Wash (Meulenakker 2) Installatie van Hassan Sheidaei. Deze projectie met bungelende megafoons laat je een wijds landschap met schapen heel anders beleven. Je mag de megafoons laten slingeren!

Schoonoord – De Brug over het Oranjekanaal (N376) ‘Private Moon’ van Leonid Tishkov. In het kanaal drijft deze poëtische verbeelding van een man die vriendschap sloot met de maan. Een sprookje op zich!

Zweeloo – De Brink (kruispunt Klooster en Marktstraat) ‘Lichtcirkels’ van Koos de Vries. Deze lichtgevende lichtringen zijn in een recht patroon in de bomen geplaatst. De subtiele vormen overheersen de natuurlijke schoonheid niet.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Telefoon stopt, mail blijft

Vorige artikel

De nieuwe providers, kent u ze al?