Activaties in gebied 3 vertraagd

Introductie
Activaties in gebied 3 vertraagd

Schade aan kabels in aanleggebied 3

"Waar gehakt wordt, vallen spaanders" zegt het spreekwoord. Met andere woorden, als er ergens gewerkt wordt, kan er ook wel eens iets fout gaan. En dat kan de beste overkomen, dat weten we allemaal. In de afgelopen winterperiode is er ook door andere bedrijven gegraven in onze aanleggebieden. Niet voor glasvezel maar voor andere nutsvoorzieningen. In gebied 3 (Dalen, Dalerveen, Stieltjekanaal, Vlieghuis, Padhuis) is daardoor op verschillende plaatsen schade aan glasvezelkabels ontstaan. Hierbij is ook een "hoofdkabel" ernstig beschadigd. En dat dan ook nog eens op een heel ongunstige plek.... Dikke pech, vooral ook door de ijzige kou die direct daar op volgde. Dankzij de sneeuw en vorst kon er geen onderzoek uitgevoerd worden naar de daadwerkelijke aard en omvang van de schade. Herstel was op dat moment dus onmogelijk.

Boorwerkzaamheden

Na de vorst is onmiddellijk een onderzoek uitgevoerd en de schade bleek aanzienlijk. Door de lastige locatie duurt herstel langer dan normaal. Er moeten hiervoor uitgebreide ondergrondse boorwerkzaamheden plaatsvinden omdat "gewoon graven" hier niet mogelijk is. Een team specialisten is al enige tijd bezig om deze ondergrondse boringen nauwkeurig uit te voeren.

Wat betekent dit voor de bewoners in dit gebied?

Voor de bewoners van gebied 3 is dit wel heel zuur. Zij wachten met smart op de activatie van hun abonnement, maar ja, als er geen licht door de kabels gaat omdat er onderweg een kabel helemaal kapot is... Woont u in gebied 3 en bent u één van de wachtenden, neemt u dan geen contact op met uw provider, die kan nu ook even niets doen. De boringen zijn bijna klaar, daarna wordt er hard gewerkt om met herstelde kabels het licht weer bij uw woning te krijgen. Zodra dat voor elkaar is en de verbindingen getest zijn, kunnen de providers weer los gaan met de activaties. Zij nemen daarvoor contact op met u.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

De ene kabel is de andere niet

Vorige artikel

Kristalhelder