Meten is weten

Introductie
Meten is weten

Meldingen bij de helpdesk, waar gaan ze naartoe?

In een eerder blog stelden wij onze helpdeskers aan u voor. Misschien vraagt u zich af of de helpdesk van Glasvezel Zuidenveld, afgezien van het beantwoorden van uw vragen, verder nog iets met de informatie doet die op deze manier binnen komt. Het antwoord is ja, daar doen wij zeker iets mee.

Registratie

Onze helpdesk werkt met speciaal voor dit doel ontwikkelde systemen voor het registreren van vragen en storingen. Alle meldingen van bewoners komen in deze systemen binnen. Eenvoudige vragen worden uiteraard direct beantwoord. Deze hoeven meestal ook niet geregistreerd te worden. Storingen en andere zaken worden wel geregistreerd. De helpdeskmedewerker vraagt daarom ook altijd uw postcode en huisnummer en uw telefoonnummer zodat onze helpdesk, de aannemer of de provider contact met u kan opnemen wanneer dat nodig is. Kwesties die die aannemer aangaan, worden rechtstreeks naar de medewerkers van de aannemer doorgezet. Zaken die de provider aangaan, worden aan de provider doorgegeven.

Er is altijd iets te doen

Het systeem waarin uw melding van een storing of uw vraag wordt geregistreerd, is zo ingericht dat wij met een druk op de knop alle meldingen over bijvoorbeeld nog aan te sluiten woningen kunnen filteren. Maar ook alle meldingen over provider X,  of over product Y. En dat is bijzonder handig als wij de aannemer een lijst willen geven van nog aan te sluiten woningen, of met provider X willen praten over zijn product Y. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat iedereen die een storing, probleem of vraag heeft, dat ook bij ons meldt. Natuurlijk: uw provider is de eerste die er van moet horen als uw diensten volgens u niet naar behoren functioneren. Maar meldt het ook bij ons. Wij registreren uw melding en bouwen zo een goed overzicht op van de kwaliteit van de producten en dienstverlening van de providers. Want zoals de reclame van een bekende bouwmarkt ook al zegt: “Er is altijd wel iets te doen”. Er is immers altijd ruimte voor verbetering.

Vragen staat vrij

Een vraag of probleem gemeld door een bewoner is in feite een kans voor de betreffende provider om zijn product of dienstverlening te verbeteren. Daarom verzamelen wij in ons helpdesksysteem zorgvuldig al uw meldingen en nemen wij die mee naar de gesprekken die wij met de providers voeren. Om hen de kans te bieden hun producten en dienstverlening te verbeteren.

Blijf melden

Komt daar wel eens een tastbaar resultaat uit voort? Ja zeker. Naar aanleiding van uw meldingen is recent een onderzoek gestart naar de tv-diensten van Canal Digitaal. Dit onderzoek is uitgevoerd door provider Tweak en Canal Digitaal in samenwerking met Glasvezel Zuidenveld. De resultaten van dit onderzoek hebben inmiddels de hoofdkantoren van Canal Digitaal bereikt en worden daar besproken.

Landelijk

Overigens bleek ons al snel dat de combinatie van televisie en glasvezel er 1 is die landelijk wel eens problemen oplevert, dus niet alleen bij “onze” providers. Onafhankelijk van het onderzoek dat nu bij Canal Digitaal loopt, voert het projectbureau van Glasvezel Zuidenveld ook zelf tests en onderzoeken uit om te zien of wij er zelf voor kunnen zorgen dat de gebruikers van ons netwerk probleemloos hun tv-diensten ontvangen. We zijn daarbij een aantal mogelijke oplossingen tegengekomen die momenteel getest worden. U ziet het: uw meldingen van storingen en uw vragen zetten daadwerkelijk acties in werking. Blijf ons dus op de hoogte houden van uw ervaringen, liefst per mail met vermelding van uw naam, adres, postcode en telefoonnummer. Meten is immers weten!

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Soms vissen we achter het net...

Vorige artikel

Fijne feestdagen!