Nieuwe providers op het netwerk

Introductie
Nieuwe providers op het netwerk

Nieuwe providers!

Toen de bewoners van de gemeente Coevorden hun buitengebied zelf gingen voorzien van een toekomstbestendig snel glasvezelnetwerk, gunden de providers Tweak, TriNed en NexxtCom dit bewonersinitiatief hun vertrouwen en besloten op dit nog te bouwen netwerk hun diensten aan te gaan bieden. Na de vraagbundeling had meer dan de helft van de adressen in de gemeente een abonnement bij hen afgesloten. Direct bij aanvang van het project is de afspraak gemaakt dat zodra de aanlegfase achter de rug was, het netwerk open gesteld zou worden. Meer providers konden dan tot het netwerk toetreden en hun diensten over de glasvezelkabels van Glasvezel Zuidenveld gaan aanbieden. En dat moment is nu aangebroken. Vanaf vandaag, 1 oktober, kan iedereen die is aangesloten op het netwerk een abonnement afsluiten bij niet alleen TriNed, Tweak en zakelijke provider NexxtCom maar ook bij ONVI, SNLR, Freedom Internet en Fiber NL. “Bij wie???” zult u nu misschien denken…. Daarom stellen wij vanaf nu in onze blogs deze nieuwe providers aan u voor. Wie het afsluiten van een nieuw abonnement of een overstap overweegt, kan dan een afgewogen keuze maken.

Nieuwe tijden helpdesk

Nu de reguliere aanleg klaar is, merken we dat er minder contactmomenten zijn met onze helpdesk. De uren waarop de helpdesk geopend is, worden daarom enigszins ingeperkt.

Telefonisch

Op maandag, dinsdag en woensdag kunt u ons bellen van 10:00 tot 13:00 uur. Wie op een ander moment telefonisch contact wil, kan dat door middel van een e-mail aan de helpdesk doorgeven. Wij bellen u dan op een voor u geschikt moment terug. Buiten de openingstijden kunt u natuurlijk ook onze voicemail inspreken.

E-mail

Via e-mail kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen. E-mails worden door onze helpdesk, net als voicemails, dagelijks verwerkt en beantwoord. Vergeet nu niet om bij elk contact met onze helpdesk niet alleen uw naam maar ook uw postcode en huisnummer en uw telefoonnummer te vermelden. Dat maakt het voor ons makkelijker om uw vragen te beantwoorden en om onze reactie aan u door te geven.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

De nieuwe providers komen naar u toe!

Vorige artikel

We zijn er bijna