Ruim 50 km gegraven

Introductie
Ruim 50 km gegraven

Waar staan we?

In het eerste aanleggebied is de schouwer al bijna klaar. Er zijn daar inmiddels 1559 adressen geschouwd. Bij 600 adressen ligt de kabel ook al tegen de gevel aan of daar heel dichtbij.

Hoeveel meter is er dan al gegraven?

Op dit moment is er 50 (!!) km sleuf gegraven. Wordt er alleen maar gegraven? Nee, er is ook al 10 km kabel door tuinen geschoten!

Gebied II

In het tweede aanleggebied hebben al 950 adressen een bezoek gehad van de schouwer van CTNed. Houd er rekening mee dat de graafsnelheid in Gebied II straks in de winter een flinke knauw kan krijgen als we langdurige vorst krijgen. Het wordt dit jaar óf schaatsen óf tempo maken met de glasvezelaanleg.

Wat betekent dit voor de rest van de planning?

Tussen de wijkcentrale en de woningen in de straten bevinden zich Distributiepunten, afgekort tot dp’s. Deze dp’s worden gevoed vanuit de wijkcentrale en leveren aan elke woning een eigen glasvezelkabel. In het distributiepunt worden aanvoerende kabel en leverende kabel aan elkaar gelast. Dit lassen in de distributiepunten is gestart in de tweede helft van oktober. Ook in de tweede helft van oktober zijn de eerste glasvezelaansluitpunten (FTU’s) in de woningen gemonteerd. En zit de FTU in de meterkast, dan is er (na een snelle kwaliteitscontrole) niets wat de komst van de provider nog in de weg staat! De provider monteert dan het modem en u ontvangt uw diensten via een supersnelle glasvezelverbinding.

Wij hebben inmiddels een grafische weergave van de planning op onze website kunnen plaatsen. We merken dat veel bewoners daar behoefte aan hebben, dus er wordt hard gewerkt om op onze eigen site steeds een actuele, voortdurend bijgewerkte planning te kunnen laten zien.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Voortgang en planning

Vorige artikel

Planning nu op website