Soms vissen we achter het net...

Introductie
Soms vissen we achter het net...

Heeft heel Coevorden glas van Zuidenveld?

Onze helpdesk krijgt wel eens vragen over stukjes nieuwbouw in de gemeente waar geheel tegen de verwachting in geen glasvezel van Glasvezel Zuidenveld komt, maar van KPN. Hoe kan dat?

Kort gezegd: deze aanleg door KPN was al gepland en geregeld voordat Glasvezel Zuidenveld een feit was. Bij vrijwel alle nieuwbouw die daarna op stapel werd gezet, wordt Glasvezel Zuidenveld betrokken, dus waar nu nog nieuwbouw gepland wordt, zal glasvezel van Zuidenveld komen.

Voor bewoners die nu net verhuizen naar zo'n kleine KPN-enclave is het soms wel zuur: als vrijwilliger hard gewerkt om een bewonersnetwerk van de grond te krijgen en dan niet zelf de vruchten daarvan kunnen plukken.

Overigens verloopt de aanleg van het glasvezelnetwerk van Zuidenveld nog steeds voorspoedig. De vorst gooit nu even roet in het eten, maar verder zat de aanleg nog goed op schema.

Ontzettend fijn dat er dankzij meedenken en meewerken van alle betrokken partijen (ja ook u, de bewoners!) min of meer gewoon doorgewerkt kan worden, ondanks corona. We zijn nu immers meer dan ooit afhankelijk van een goede (internet-)verbinding met de rest van de wereld!

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Kristalhelder

Vorige artikel

Meten is weten