TV kijken wordt anders

Introductie
TV kijken wordt anders

Als het snelle internet via het netwerk van Glasvezel Zuidenveld eraan komt dan is er keuze: welk abonnement? Er zullen uiteenlopende abonnementen worden aangeboden.

Alleen internet, snel of supersnel, of internet gecombineerd met een tv-abonnement. Een ding staat wel vast.
TV-kijken in de toekomst wordt anders. Het wordt meer individueel via telefoon, tablet of laptop.

Nu al hebben veel mensen geen tv-abonnement meer en kijken alleen naar bijvoorbeeld YouTube of Netflix, diensten die op afroep films en series vertonen. Je kunt een apart abonnement nemen (nu is dat voor Netflix nog geen tien euro per maand).

Sommige tv’s kunnen rechtstreeks op internet worden aangesloten en Netflix-films vertonen, anders is er wel een klein apparaatje te koop dat de internetsignalen geschikt maakt voor de tv. Het nieuws vind je via de internetpagina’s van de bladen zoals het DvhN.

Ook RTV Drenthe geeft via zijn website veel nieuws en een samenvatting van de nieuwsuitzendingen. Zelf actief op zoek naar nieuws of de tv-serie of film die u leuk lijkt.

Maar misschien wilt u wel uw favoriete programma niet missen zoals dat nu op de tv komt zoals om acht uur het NOS-journaal begint of “boer zoekt …”, een tekenfilm op een kinderzender of een bijzondere documentaire op een van de vele andere zenders. Het komt tegenwoordig allemaal digitaal via internet. Om verzekerd te blijven van de goede kwaliteit TV is een glasvezelnetwerk nodig.

Drenthe werkt aan zo’n netwerk. In onze gemeente gebeurt dat door Glasvezel Zuidenveld

Als de glasvezelkabel straks eraan komt, dan komt er snel tot heel snel internet. Daarmee is er ook meer keuze in het aanbod van nieuws, films en series, documentaires, alles in super kristalheldere kwaliteit.

De verwachting is dat in de loop van 2019 de eerste kabels de grond in gaan!

En tegelijkertijd kan uw dochter blijven gamen met haar nieuwe virtuele bril, uw zoon vloggen over de laatste gadgets en uzelf skypen met vrienden in het buitenland. Wat zeker blijft is dat u gewoon televisie kunt blijven kijken.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Zomer 2018: Hoe staat het er nu voor?

Vorige artikel

Glasvezel Zuidenveld: Van 27 dorpen naar één stichting.