Introductie
De voordelen van glasvezel

De voordelen van glasvezel


Het bekendste voordeel is natuurlijk dat je de beschikking krijgt over razendsnel internet, maar glasvezel kent nog veel meer voordelen. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. In tegenstelling tot ADSL en coax-kabels is de capaciteit van een glasvezelverbinding vrijwel onbeperkt. Dus ook als je ooit hogere snelheden nodig hebt voor je dataverkeer, kan dat via de glasvezelkabel geleverd worden. Nu glasvezel nemen, is dus ook in de toekomst verzekerd zijn van een verbinding waar je wat aan hebt.

Glasvezel is de toekomst

Weet je nog hoe op de eerste mobiele telefoons werd gereageerd? “Dat heb ik niet nodig!” En hoe tien jaar geleden werd gereageerd op de smartphone? “Ik hoef alleen maar te bellen hoor!”. En hoe snel is dat allemaal veranderd! We hebben nu bijna allemaal onze smartphone op zak, die inmiddels meer wegheeft van een kleine computer dan van een telefoon. De ontwikkelingen gaan razendsnel. We willen steeds meer data kunnen gebruiken en versturen. Glasvezel is daarvoor onmisbaar.

Hoge snelheden

Heb je wel eens bijgehouden hoeveel apparaten er bij jou thuis met internet verbonden zijn? Je eigen computer of laptop, de tablet van je dochter, de game-computer van je zoon, de laptop van je partner, de thermostaat, de televisie, je blueray –speler en waarschijnlijk nog wel meer. Als je zoon lekker zit te gamen, en je partner is bestanden aan het uploaden naar het werk, kun jij dan nog een youtube-filmpje kijken, of foto’s versturen? Nu lukt dat misschien nog net, maar de hoeveelheden gegevens die we gebruiken en versturen, worden steeds groter. De capaciteit van het netwerk dat we daarvoor gebruiken zal dan ook veel groter moeten zijn. Glasvezel dus.

Glasvezel voor jong en oud

Tegenwoordig krijgen kleuters op school al les op de iPad en is voor het contact met de school en het maken van huiswerk een snelle internetverbinding onmisbaar. Thuiswerken wordt met glasvezel een stuk makkelijker. Bestanden kunnen snel gedown- en upload worden naar de server van het bedrijf. Zorginstellingen omarmen de zorg op afstand, met name als het om de zorg voor ouderen gaat. Met een paar eenvoudige handelingen kunnen ouderen en verzorgers via een tablet contact hebben, controles uitvoeren, klachten bespreken en advies geven. Ouderen kunnen daardoor gewoon thuis blijven wonen en hoeven minder vaak de reis naar het ziekenhuis te ondernemen.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Het nieuwe tv kijken

Vorige artikel

Geen luxe,maar noodzaak