Glasvezel Zuidenveld: Van 27 dorpen naar één stichting.

Introductie
Glasvezel Zuidenveld: Van 27 dorpen naar één stichting.

In de gemeente Coevorden waren vanaf eind 2015 zes initiatieven actief met de aanleg van glasvezel.

Deze 6 initiatieven omvatten alle 27 dorpen en het buitengebied van de gemeente. In de stad Coevorden ligt al glasvezel. De zes initiatieven kwamen er al snel achter dat samenwerking de kansen op een goede financiering en de technische mogelijkheden van het netwerk vergroten. Wat voor ons voorop staat is de invloed van de bewoners.

De zes voormalige initatieven in Coevorden, Reuzenbreedband, Alles op Glasvezel, Verbreedband, DNS op glas, Glasvezel Stidal en Samen Breed

In augustus 2017 is het besluit genomen om samen te gaan onder de naam ‘Glasvezel Zuidenveld’. Zuidenveld is de oude naam van het gebied en de naam past mooi in het plaatje van de namen van andere initiatieven in de provincie.

Het werkgebied omvat 9.400 potentiele aansluitingen. Belangrijk is ook dat de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe alle medewerking verlenen.

We zijn een initiatief vanuit de bevolking en vinden dat glasvezel een belangrijke rol speelt in de leefbaarheid van ons platteland. Daarom gaan we zelf als stichting het netwerk aanleggen. We hebben Gerhard Kippers gevraagd om ook bij ons parttime directeur te worden. Gerhard heeft veel ervaring opgedaan bij het succesvol opzetten van een glasvezelnetwerk in de gemeente De Wolden.

Nu zijn we toe aan het maken van de volgende stappen:

de financiering, gesprekken met providers, het marketingplan en de voorbereidende stappen voor de aanbesteding en aanleg. We gaan ervan uit dat we begin 2019 kunnen starten met de aanleg, als u ons steunt!

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

TV kijken wordt anders