Voortgang en planning

Introductie
Voortgang en planning

Voortgang en planning eerste aanleggebied

Zoals u heeft kunnen zien, hebben we van Gebied 1 de planning nu ook op de website staan. De overige gebieden zullen snel volgen. Maar waar staan we nu inmiddels? We zijn in de beide gebieden waar de aannemer actief is, weer een stap verder.

Bovenaan Gebied 1 daaronder Gebied 2

De schouwer heeft ook bij de laatste adressen een schouwafspraak gemaakt dus er zijn inmiddels in Gebied 1  al 1.594 adressen geschouwd. Zo'n 700 adressen hebben nu de kabel al bij de gevel liggen. Daar is weer heel wat graafwerk voor gedaan: meer dan 60 km sleuf. De "bijna 10 km" kabel die in tuinen is geblazen of geschoten is inmiddels veranderd in ruim 10 km.

De eerste huisaansluitingen zijn in Gebied 1 een feit. Het witte glasvezelkastje is in de woning gemonteerd. In en om de wijkcentrale moeten nog wat technische zaken geregeld worden en dan kunnen ook de providers op deze adressen hun opwachting maken. In de week die achter ons ligt zijn ca 30 woningen van een "glasvezelkastje" voorzien. Het tempo van de huisaansluitingen zal de komende weken snel oplopen.

Gebied 2 dan, hoe staat het daarmee?

In het tweede aanleggebied gaat de schouwer weer als een speer: er zijn al meer dan 1.000 adressen geschouwd! De graafwerkzaamheden zullen in dit gebied volgende maand starten.

Het lijkt lang te duren voor de huisaansluiting komt

Na de graafwerkzaamheden worden er glasvezels geblazen en gelast, getest en aangesloten. Dat gebeurt min of meer op de achtergrond. Daardoor kan het voor u soms lijken alsof er wekenlang niets gebeurt. De huisaansluitingen verlopen bovendien per distributiepunt en niet per straat, daardoor kan het ook nog eens  lijken alsof al uw buren al zijn of worden aangesloten terwijl u nog niets heeft! Maak u geen zorgen: ook uw huisaansluiting komt eraan, meestal ongeveer 3 maanden nadat de kabel bij de gevel is gelegd.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Complete planning op website

Vorige artikel

Ruim 50 km gegraven