Waarom 40%

Introductie
Waarom 40%

Waarom 40%?

Op onze informatieavonden werd deze vraag vaak gesteld, vandaar dat we hem ook hier beantwoorden.

Om een glasvezelnetwerk aan te leggen in de gemeente Coevorden heeft de stichting Glasvezel Zuidenveld een enorm bedrag mogen lenen van de provincie en van de gemeente en van RE-NET, de glasvezeldochter van het bekende bedrijf Rendo. 14,5 miljoen euro wordt in totaal uitgeleend aan de vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld.

Als iemand u vroeg een groot bedrag van u te mogen lenen, wat zou er dan als eerste door uw hoofd gaan? U zou willen weten waarom, maar u zou ook meteen de afweging maken: hoe groot is de kans dat ik het hele bedrag ook weer (op tijd) terug krijg. En dat zijn de vragen die de stichting Glasvezel Zuidenveld ook op zich af zag komen. De financiers van dit project willen natuurlijk ook op de één of andere manier waarborgen dat die 14,5 miljoen ook een keer weer terugbetaald kan worden. En daar komt de 40% deelname om de hoek kijken!

Hoe kan Glasvezel Zuidenveld de leningen terugbetalen?

Als het netwerk er ligt en de providers maken gebruik van het netwerk om u uw diensten te kunnen leveren, dan komt de inkomstenstroom van Glasvezel Zuidenveld op gang. De providers moeten namelijk aan de netwerkbeheerder (Glasvezel Zuidenveld) geld betalen voor het gebruik van het netwerk. Dat wordt per abonnement per maand afgedragen. En met deze bedragen, kan Glasvezel Zuidenveld de rente en aflossingen van de leningen betalen.  Als 40% van de inwoners van de gemeente een abonnement heeft, komt er voldoende geld binnen om het hoofd boven water te kunnen houden. En dat willen de aandeelhouders gemeente Coevorden en Rendo, die ons dit geld hebben geleend heel graag zeker weten. Dat we een levensvatbaar project hebben. Daar hebben wij bij Glasvezel Zuidenveld alle begrip voor. Het gaat om een groot bedrag, logisch dat de investeerders dan graag een zekerheid inbouwen. Die zekerheid is in dit geval de 40% deelname. Dus wilt u ook dat iedereen in de gemeente Coevorden een glasvezelaansluiting kan krijgen? Neem dan, als u dat nog niet gedaan heeft, NU een abonnement!

U vindt het aanbod van de providers hier: https://glasvezelzuidenveld.nl/providers/

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

38,5%!!

Vorige artikel

Harm Dijkstra (van Strunen) over meedoen met Glasvezel Zuidenveld