WiFi tips

Introductie
WiFi tips

WiFi tips

Laten we één ding vooropstellen: als de WiFi in uw woning écht beneden alle peil is, dan neemt u contact op met uw provider. Komt u er ook met uw provider niet uit, neemt u dan contact op met onze helpdesk. Glasvezel Zuidenveld kan u in contact brengen met een lokale expert die samen met u kan onderzoeken waar het aan schort. Soms is het simpel op te lossen, soms blijkt dat de provider het modem moet vervangen en daar tussenin zitten ook nog heel veel mogelijkheden.

Wat kunt u zelf doen?

Zijn er delen van uw huis, tuin, schuur, zolder waar de WiFi te wensen overlaat?Dan kan een versterker of repeater veel doen. Is het WiFi-signaal ook dichtbij de FritzBox niet voldoende, dan kan het helpen als u de FritzBox even van de stroom afhaalt en vervolgens weer stroom geeft. Dit modem zoekt namelijk zelf de minst gebruikte frequentie op als het opnieuw wordt ingeschakeld. Het kan zijn dat u  samen met uw buren op dezelfde frequentie terecht bent gekomen. Of dat er apparatuur  in uw woning op de gebruikte frequentie stoort. Het uit en weer aan zetten van het modem kan dan een wereld van verschil maken.

Bij twijfel...

Mocht u twijfels hebben over de WiFi in uw woning, het bereik en eventuele storingen, downloadt u dan eens de  de app FRITZ!App WLAN. Daarmee kunt u heel eenvoudig op verschillende plaatsen in huis de signaalsterkte testen en eventuele storingsbronnen identificeren.

Het lukt niet?

U baalt van de WiFi. U heeft veel dingen geprobeerd en nog steeds is het niet goed. Ook de provider heeft geen oplossing meer. Mail dan onze helpdesk en vertel ons uw naam, postcode en huisnummer en uw telefoonnummer en wat u allemaal al geprobeerd hebt. Wij kijken dan of er nog meer oplossingen voorhanden zijn en/of wij brengen u in contact met onze lokale expert.

Bekijk opmerkingen
Volgende artikel

Openingstijden helpdesk

Vorige artikel

Hij komt, hij komt.....